Şile Böcek İlaçlama

Pak-İş İlaçlama olarak  şirketimizin ŞİLE’nin  her semtine uyguladığı fiyatlar sabittir.

Nüfus: 28.325 (2009)
Nüfus Yoğunluğu: 37 kişi/km2
Yüzölçümü: 755 km2
Mahalle Sayısı: 4
Köy Sayısı: 58
Koordinatlar: 41°10’29, 29°36’39

Şile, tarihi M.Ö. 12.000 – 6.000’lere kadar inen bir yerleşim birimidir. “Şile” Yunanca bir kelime olup Türkçe ’de Mercanköşk anlamına gelen tepelerde ve dağ sırtlarında yetişen güzel kokulu çiçekler açan ıtırlı bir bitki adıdır. İlçe geçmişten bu yana Aschil, Philee, Artene, ve Kilia adları ile anılmıştır.

Türkiye’nin kuzeybatısında Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Çatalca Kocaeli bölümünde, Kocaeli Yöresinde ve Kocaeli Yarımadasının Karadeniz kıyısında yer alır. İlçenin doğusunda Kocaeli ilinin Kandıra, güneyinde yine Kocaeli’nin Gebze, güneybatısında İstanbul’un Kartal ile Ümraniye, batısında İstanbul’un Beykoz ilçeleri, kuzeyinde ise Karadeniz bulunur. İlçe alanı 736 km’ dir.

Batıda Kurnaköy, güneyde Değirmençayırı Köyü, doğuda ise Ağva beldesi arasında uzanan Şile ilçe arazisi, kabaca ters bir üçgen şeklindedir.

Şile merkezinin İstanbul’a ( İstanbul’un merkez ilçelerinden Ümraniye’ye) uzaklığı 55 km’dir. Köylerine asfalt ve stabilize yollarla ulaşım mümkündür.

Şile’yi dünyaya tanıtan en önemli kültür varlığı Şile Bezidir. Şile Bezinin tarihi Osmanlı Türklerinin Şile’ye yerleşmesinden sonra başlamaktadır. El tezgahlarında pamuk ipliğinden dokunan tamamen şileye ait otantik bir kültür mirasıdır. Şile’ye özel bir kültür mirası olması ona Şile Bezi ismi verilmesini sağlamıştır. Şile’li kadınlar emeklerini, duygularını ve yüreklerindeki sanat yansımalarını Şile Bezi üzerine nakışlarla süslemektedirler. Şile Bezinden çeşitli giysiler üretilmektedir. Şile Bezi’nin en önemli özelliği teri emerek vücudu serin tutmasıdır.

Dünyanın 2. Büyük Feneri olan Şile Fenerinin tarihi değeri oldukça büyüktür. Kırım Harbinde, Karadeniz’den İstanbul Boğazına girecek gemilerin yollarını bulabilmeleri için yapılmış fenerlerden biridir. Bu amaçla Boğazlar civarında 1856 yapılan Anadolu Fenerinden sonra 1858 – 1859 yılları arasında inşa edilmiştir. Taş kısmını Türk Mimarlar, metal aksamı ve mercek-kristal sistemini de Paris de bulunan Paris – Barbir fabrikasında yapılmıştır. Uluslar arası standartlarında birinci sınıf deniz feneridir.

Şile Kalesi tarihsel gelişim içinde önemli bir yer tutmuştur. Bizanslıların inşa ettiği kale, daha sonraları Osmanlılar tarafından kullanılmıştır.

Kale 10×10 m2 genişliğinde ve 12 metre yüksekliğinde olup, Denizden gelebilecek saldırılara karşı koyabilmek amacıyla inşa edilmiştir.

Ağlayan Kayalar, Şile Fenerinin 600 metre gerisinde taşlar arasından çıkan bir su kaynağıdır. Akış biçimi ağlayan bir insanın gözyaşlarına benzetildiği için bu adı almıştır.

İlçenin en önemli turistik ve doğal fizyoterapi doktoru denen Kumbaba Tepesi, 60 rakımlı kırmızı – turuncu renkli, demir/bakır alaşımlı ve radyonktriteli kumları olan bir tepedir. Kumbaba Tepesi zirvesinde Kumbaba’nın mezarı vardır. (Kumbaba gerçek ismi belli olmayan bu tepeyi keşfedip romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanan kişidir.) Yapılan araştırmalarda Bizanslılar tarafından “Güneş Hamamı” olarak kullanılmış, saray gemileriyle yaz aylarında buraya gelerek güneş banyosu alırlarmış . Burasını, ismi meçhul olan Türk (Kumbaba) bir kimyager gibi etüt etmiş ve Şile Kumluğunun natür ile tedavi için uygun bulmuştur ve bir çok hastanın tedavisinde kullanılmıştır.

Şile İstanbul’a 70 km mesafededir. 2001 yılında hizmete giren otoyol ŞileÜsküdar arası ulaşımı 40 dk’ya düşürmüştür. Şile 169 no lu kooperatife ait otobüsler her gün saat başı periyotlarla Üsküdar Belediye otobüs terminalinden Şile’ye sefer düzenlemektedir.

İlaçlama şirketleri arasında lider olan Pak-İş İlaçlama, bu ilçenin tüm semt ve mahallelerinde kaliteli şekilde ve ekonomik ilaçlama fiyatları ile hizmet vermektedir. Başta ŞİLE  olmak üzere İSTANBUL ‘un diğer tüm semtlerinde garantili ilaçlama hizmeti almak için Pak-İş İlaçlama firmasını 7/24 arayabilirsiniz. İlaçlama hizmetlerimiz, %100 müşteri memnuniyetine dayalı ve bu ölçüde garantilidir.

Şile Haşere İlaçlama:
Şİle böcek ilaçlama faaliyetleri Ağlayankaya, Ağva, Ahmetli Köyü, Akçakese Köyü, Balibey, İmrenli, Kumbaba, Merkez, Ulupelit Köyü, Yeşilvadi semtlerinde haşere, fare, pire , haşerat ve böcek için ilaçlama servisi yapmaktayız.Böcek ilaçlama servisimizden bilgi ve destek alabilirsiniz.

Şile genelinde ilaçlama yaptığımız böcekler; hamam böceği, pire, tahta kurusu, kalorifer böceği, kara fatma, fare, oryantal hamam böceği, akar, Amerikan hamam böceği, hamamböceği, Alman hamam böceği, çiyan, bit, pire, çıyan, kene, fare, akrep, örümcek, kırk ayak, yılan, tahta kurdu, mayt, ağaç kurdu, kırkayak, tespihböceği, tesbihböceği, güve, çekirge, gümüş böceği, ev faresi, lağım faresi, pire ve fare, çatı faresi, fındık faresi vb. her türlü haşerat. Yazlık, bağ , bahçe ilaçlaması için servisimizden bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum ekle

Başa Dön
Home
TELEFON
WHATSAPP